journaalpossst no130: wilbert drinkt koffie

ik drink koffie met een van onze gewaardeerde gasten, hendrik jacob lindeboom (rick, amsterdam 1965). rick werd geboren uit een nederlandse moeder en een engelse vader en was de jongste zoon uit een gezin van zes kinderen. zijn eerste jaren bracht hij door in de engelse havenstad ipswich, waar zijn vader op een schip voer. op jonge leeftijd kwam rick met moeder terug naar nederland alwaar zij zich vestigden in amsterdam. na zijn middelbare school kwam rick in het jongerenwerk terecht, waar na al die jaren, ook hier in Oost-Groningen, nog steeds zijn hart ligt. hij studeerde sociaal cultureel werk.

rick ergert zich over het feit dat veel faciliteiten voor de jeugd zijn wegbezuinigd. terwijl buurthuizen zo belangrijk zijn voor tieners en jongeren. hier wordt de jeugd opgevangen, wordt samen film gekeken, spelletjes gedaan en wordt er mee-opgevoed. naast het jongerenwerk in amsterdam en een ruime horeca-ervaring in de achterliggende jaren, begon het besef bij hem en zijn vrouw te komen dat amsterdam niet de ideale omgeving was om hun drie jonge dochters op te laten groeien. zij kozen er daarom voor om naar alteveer te verhuizen. aanvankelijk pendelde rick nog op en neer tussen groningen en de randstad. vier dagen op en drie dagen af. uiteindelijk heeft hij zich hier ook volledig gevestigd.

momenteel is rick druk in de weer met het organiseren van maandelijkse rockavonden in de de tramwerkplaats. de organisatie hiervan pakt hij groot en professioneel aan. omringd door een vaste crew van technici en horeca medewerkers, weet hij een interessante line-up te maken en volle zalen te trekken. en dat is knap te noemen in dit gebied. onder de werknaam HQ-events voorziet hij in een behoefte die nog niet is opgevuld in onze regio: hoogwaardige dans- en muziekevenementen voor een gemêleerd publiek. de avonden moeten een beleving voor het publiek zijn.

momenteel is rick bezig om samen met een aantal andere ondernemers het poppodium oldambt op te zetten. een podium dat zich vooral toelegt op rockmuziek. er zijn andere bedrijven en initiatieven die voorzien in jazz, blues, zangkoren e.d.

rock is nog redelijk onontgonnen. het poppodium wil jong en oud verbinden door alle rockstijlen aan te bieden. van jerry lee lewis tot iron maiden. rock ’n roll, hardrock, metal.
nu nog wordt deze muziek door HQ-events in “pop-up” zalen aangeboden, waaronder de grote zaal van de harbourclub. maar het poppodium oldambt is zoekende naar een geschikte eigen locatie. deze locatie moet plaats kunnen bieden aan een paar honderd toeschouwers bij rockconcerten. maar ook verschillende oefenruimtes hebben waar bandjes kunnen oefenen en jongeren kunnen samenkomen. pooltafels voor de jeugd, frisdrankfeesten voor tieners. contacten met jongerenorganisaties als ’t spoor en jimmy’s zijn al gelegd. rick wil iets neerzetten dat staat als een huis en de ambitie in zich heeft als poppodium van noord nederland.

www.hq-events.net

%d bloggers liken dit: