gain kokelo

ewheideveldterborg710Expeditie Westerwolde, goedenavond,

Jullie zien dat ik bezig blijf om “Het Groninger Landschap” te bestoken met argumenten om Westerwolde cs eens serieus te nemen. Heb hen ook een foto gestuurd van Ter Borg, met kudde Schotse Hooglanders en Drentse heideschapen, als één van de iconen van Westerwolde. Je kunt wel aan de gang blijven, maar die Stadjers met hun arrogante “dikke koppen”, verander je niet zomaar blijkbaar. Helaas…
Kan dit epistel zo afgedrukt worden op jullie site.
Met vriendelijke groet en bedankt,
Henk Drenth. Musselkanaal.

Groninger Landschap,

Bijgaand treft u een foto aan van ook “een Groninger Landschap”, waar u blijkbaar en dus helaas, geen weet van heeft. In dit geval een foto van Het grootste heideveld van de Provincie Groningen, gelegen in Ter Borg. Tussen Sellingen en Laude gelegen. In de buurt van de steeds mooier opnieuw meanderende Ruiten A. Een kleine kudde Schotse Hooglanders en een wat grotere kudde Drentse heideschapen onderhouden hier de heidevlakte. Het SBB doet hier het verdere beheersonderhoud. Toevallig ben ik vrijwilliger bij deze instelling en kom zodoende frequent in dit unieke gebied, waar u bv nog zeldzame plantjes als de Zonnedauw en de Spaanse Ruiter tegenkomt. Waar u in Laude nog een oude Pingo Ruïne kunt vinden, die als IJsbaan Poststruiken als sinds mensenheugenis elke winter weer zijn dienst probeert te bewijzen.

Moet deze info aan uw lezers en contribuanten constant voorbij gaan omdat u hier in het zuiden van onze provincie geen bezittingen heeft?? Heren en dames, Dit…. is allemaal een Groninger Landschap. Wat dus een onzin, u bericht immers continu over gebieden waar u ook geen bezittingen heeft.
Westerwolde is helaas voor Stadjers cs. bij voortduring een ver van hun bed show. U negeert voortdurend het hele zuiden van onze provincie. Gelukkig komt er nu eindelijk een Citta Slow gemeente Westerwolde, als in 2018 de gemeenten Vlagtwedde en Bellingwedde samen opgaan in de nieuwe gemeente Westerwolde.

Komt u eens kijken in deze verre uithoek van uw provincie. Hier wordt nog het onvervalste Westerwoldse dialect, van “nich en jawohl” gesproken. En zie dat er dus heel veel varianten Groninger Landschappen zijn. Onze provincie is immers van Noord naar Zuid zo divers in al zijn uitingsvormen. Westerwolde is voor u Terra Incognita. U bent hier van harte welkom, “maar kom niet allemaal tegelijk….”, want we houden hier erg van onze rust….
Ik daag u, jullie, uit, om hier eens uw licht op te steken. Want nogmaals:
“Er gaat niets boven Groningen, maar Westerwolde maakt het verschil”.
Moi.

Met vriendelijke groet,
Henk Drenth, Musselkanaal,
henkdrenth46@hetnet.nl

Directie, Secretariaat en administratie St. Groninger Landschap,

LS.

Bijgaand stuur ik u een foto van de recente kaart met plaatsen van uw aktiviteiten in de komende winter in onze Provincie Groningen. Een kaart waar u bepaald niet trots op hoeft te zijn.
Het wordt hopelijk geen hongerwinter. Maar als trotse bewoner van het Zuid-Oosten van onze provincie wordt uw totale gebrek aan belangstelling voor het totale Zuiden van onze provincie op dit plaatje toch wel erg navrant en super duidelijk in beeld gebracht. Het hele Zuiden doet helemaal niet mee, op één lichtpuntje na dan. Bourtange, klasse…. Terra Mora, bedoelt u. Bedoelt u niet Terra Incognita??

Recent heb ik al eens per mail mijn misnoegen over uw beleid geuit en mocht daarop zelf een antwoord van uw directeur ontvangen…. Uw kalenders heb ik indertijd om deze reden al teruggestuurd.
Maar aan de hand van deze foto wordt toch eigenlijk wel heel erg duidelijk gemaakt dat het onder Winschoten/Veendam/Kanaalstreek met uw besef voor Hèt Groninger Landschap héél erg mager gesteld is. En dat uw belangstelling voor dit, zoals u dat nota bene noemt, Stukje Groningen, alleen maar bestaat uit het binnenharken van zoveel mogelijk contributies.

Hopelijk kan mijn schrijven enige klank vinden op uw burelen, hopelijk zelfs eindelijk enige weerklank. Ik zal deze brief ook plaatsen op het perfekte medium wat wij hier hanteren voor zaken die Westerwolde eo aangaan: “Expeditie Westerwolde”.

Tot een volgende keer??

Met vriendelijke groet, waarom niet,
H.D.Drenth,
Musselkanaal, Technicumstraat 8, 9581BA,
henkdrenth46@hetnet.nl.