willem jan van wijk

willem jan van wijk (1943) is een bedachtzaam dichter, woonachtig in blijham. bij uitgeverij passage verscheen in 2000 de dichtbundel Tijd sleep mij een bril. zijn eerdere bundels, Van beet naar woord en Hussen met lange staarten, verschenen in respectievelijk 1974 en 1982. in 2002 won hij het belcampo-stipendium van de provincie groningen. naar aanleiding daarvan verscheen de bibliofiel uitgegeven bundel In karmijn. de poëzie van willem jan van wijk kenmerkt zich door een buitengewoon afgewogen woordkeuze. bijna vergeten vocabulair wordt daarbij effectief ingezet.

in november 2006 is de nieuwste bundel Of er nooit iets verschoof verschenen.
info@uitgeverijpassage.nl

willem jan leest voor uit eigen werk in het paleis, groningen, 2012:


 
 
 
 
 

%d bloggers liken dit: