linde nijland & bert ridderbos

de hoge kristalheldere zang van linde nijland kruipt onder je huid zo lijkt het wel. met haar iers aandoende stem en ontroerende liedjes maakte ze jarenlang deel uit van de succesvolle groep Ygdrassil. internationaal trok ze de aandacht met het cdproject ‘linde nijland sings sandy denny’. joe boyd, de voormalige producent van nick drake, fairport convention en pink floyd schreef over linde’s album: ‘linde nijland brengt de songs van sandy denny met gevoel en respect, zoals zij dat verdient’’. zij wordt begeleidt door bert ridderbos, haar partner en multi-instrumentalist. hij speelt o.a. gitaar, accordeon en middeleeuwse cittern. hij is afgestudeerd aan het conservatorium op klassieke gitaar. jarenlang was hij lid van de groninger streektaal-groep törf.

http://www.lindenijland.nl

info@lindenijland.nl

 

 

 

 

 

%d bloggers liken dit: