wilbert van der splinter

ik ben geboren in 1968 in het groene dorpje voorburg, zuid-holland onder de rook van den haag. eigenlijk had ik in mijn jeugd al niets met de stad maar verlangde naar boerderijen en de uitgestrektheid van het landschap. na de pedagogische academie heb ik in de achterliggende twintig jaar op verschillende scholen gewerkt. eerst als schoolmeester, later als rector. fantastisch werk. altijd verbindend bezig en met passie voor jonge mensen. in het mooie jaar 2000 kwam ik terecht in westerwolde en kocht ik er een huis voor de weekeinden. ik werd verliefd op het gebied, het tempo van leven en zijn bewoners. inmiddels woon ik hier permanent en heb na de intensieve jaren van managen gekozen voor het leven als vrij mens en kocht de stelmakerij in oudeschans en maakte er een café-uitspanning-b&b van. een ontzettend leuke en inspirerende plek die in de achterliggende paar jaren is uitgroeid tot een plek waar vele mensen, westerwolders, toeristen, kunstenaars en passanten elkaar ontmoeten en vaak ook naar terugkeren. ik ben dol op al die mensen.

vanaf 1 januari 2015 is de stelmakerij ons woonhuis en inmiddels zijn al die lieve, leuke, gekke mensen met mij op 1 november 2014 meeverhuisd naar brasserie lijn3 in winschoten.