wilbert van der splinter

ik ben geboren in 1968 in het groene dorpje voorburg, zuid-holland onder de rook van den haag. eigenlijk had ik in mijn jeugd al niets met de stad maar verlangde naar boerderijen en de uitgestrektheid van het landschap. na de pedagogische academie heb ik in de volgende twintig jaar op verschillende scholen gewerkt. eerst als schoolmeester, later als rector. fantastisch werk. altijd verbindend bezig en met passie voor jonge mensen.
in het mooie jaar 2000 kwam ik terecht in westerwolde en kocht ik er een huis voor de weekeinden. ik werd verliefd op het gebied, westerwolde en het oldambt, het tempo van leven en zijn bewoners. inmiddels woon ik hier permanent en heb na de intensieve jaren van managen gekozen voor een leven als vrij mens en kocht de stelmakerij in oudeschans en maakte er een café-uitspanning-b&b van. een ontzettend leuke en inspirerende plek die uitgroeide tot een plek waar vele mensen, toeristen, kunstenaars en passanten elkaar ontmoetten en vaak ook naar terugkeerden. ik ben dol op al die mensen.

een aantal jaren geleden moest ik een chemotherapie ondergaan. toen werd alles relatief. mijn kameraad en latere zakenpartner leo janson zat aan mijn bed in het UMCG en vroeg mij om samen iets leuks te gaan ondernemen als ik de kuren zou overleven. et voilà! we kochten de tramwerkplaats in winschoten. we doopten het om tot harbourclub en werken inmiddels met een vast en bevlogen team aan een heerlijke turbulente onderneming met een groot sociaal gezicht. we ontvangen gasten en gezelschappen, promoten de jazz en lokale kunstenaars, we zijn het clubhuis van de lokale politiek, begeleiden studenten van het noorderpoort MBO, fungeren als extra leslokaal van de campus, begeleiden nieuwe toekomstige nederlanders uit het midden oosten. na de zomer komen er ook mensen van het voormalige NOVO bij.

een bijzonder bedrijf met een dankbare doelstelling. en er wordt nog geld verdiend ook. wat wil je nog meer.

%d bloggers liken dit: