express no5: tipjes van de sluier, deel 3

marjan, kompaan en artistiek brein van expeditie westerwolde, heeft laatst mijn horoscoop getrokken: leo weigert elke vorm van leiding… sprak ze streng. ondanks dat ik er erg veel van hou, doe ik het weinig, dansen. meestal alleen, mijn ritme past niet veel anderen. dat monica mijn leiderschap menigmaal van tafel veegt weerhoudt haar er niet van om zich dansend te laten leiden. glimlachend van oor tot oor gooi ik haar van me af en trek haar charmant weer naar me toe. zo ook op een zaterdagavond op een dansvloer in de stad. de sfeer was goed, genietend van opzwepende ritmes sloot ik af en toe m’n ogen om ze daarna te openen en te zien wie er met me danste. een kale man met lieve ogen lachte naar ons om vervolgens, net als wij, verder te bewegen. de gehele nacht bleef wubbo onze danspartner en wij die van hem.
nu is hij dood, ’n pakkend afscheid vond ik, die brief, het interview. grote kleine man, chapeau…. vorig jaar sprak hij in de duinen van terschelling. in herinnering nog eenmaal deze rede:

wubbo’s gedachtengoed past naadloos in dat van cittaslow en laat zien hoe belangrijk het is om met respect met elkaar en onze aarde om te gaan. het is een mindset, realisatie van de existentie zegt hij, verbondenheid met de planeet aarde, duurzaamheid als sleutel tot succes.

met kunst als middel probeert expeditie westerwolde in al haar bescheidenheid een rol te spelen in de vertaling van dit gedachtengoed als het gaat om onze eigen tuin. dat doen we niet alleen. naast het digitale kunstpodium en deze maandelijkse express blijven we ook op zoek naar een fysieke lokatie waar we een mooi leven kunnen omarmen. een mooi leven waar we kunnen genieten maar ook respecteren. hier hebben we een publiek voor nodig, hoe meer hoe beter, volg ons op facebook, wordt lid van deze express, stuur ‘m door…

zaterdag 1 juni is wilbert, naast marjan het derde lid van het team expeditie westerwolde, gevraagd om de expositie ’kunst natuurlijk’ in parktuin entourage in rhederveld (j. buiskoolweg 20) officieel te openen. vereerd maakt wilbert gebruik van deze gelegenheid om ook iets over het ontstaan van expeditie westerwolde te vertellen. entree is gratis. http://www.ntourage.com

21 juni cittaslow international
midden delfland, hoofdstad van cittaslow nederland, organiseert voor meer dan 200 cittaslow gemeenten – all over the world – een conferentie. naast alle internationale deelnemers zijn er 200 plaatsen beschikbaar om deze bijzondere dag mee te kunnen maken, een unieke gelegenheid om de cittaslowgemeente midden delfland te ontdekken en te beleven.
http://www.middendelfland.nl/bestuur-beleid/nieuws_3117/item/internationaal-congres-cittaslow-neem-deel-aan-het-programma_26558.html

fijne maand,
leo janson, expeditieleider

%d bloggers liken dit: