express no5: preview liz meesters door leo janson

geboren bij de nonnen van het elizabeth ziekenhuis in leiden zag liz het echte levenslicht op het strand van katwijk. vele lezers van de express blijken uit deze omgeving te komen (leiden/den haag). het zal ze goed doen dat liz meesters uit harpel weet van willie zuid, hoe klein ze toen ook was. de strandtent van willie is een fenomeen en heeft bij menigeen bijgedragen in wat hij of zij later geworden is. al waren het alleen maar de foto’s.

EWexpress5schildliz355liz meesters, creatieve duizendpoot. naast het penseel hanteert ze met schijnbaar groot gemak ook de gitaar en voor de expeditie westerwolde express een vlotte pen. vanwege haar drukke programma, een buitenlandse tour met haar band, is mij gevraagd de honneurs waar te nemen.
inkoppertje dacht ik meteen, hoe leuk zou het zijn als ik liz zelf eens in de schijnwerper zet. dit kleine vrouwtje weet van wanten en is heel goed in staat gebleken om levenservaringen, hoe heftig ze ook waren, om te zetten in iets positiefs, iets waarmee je verder kunt.

als dochter van rienk janssen, de man achter de big bearfestivals in zuidlaren, groeide ze op in een muzikaal gezin in het buurtschap harpel. drie jaar oud was ze toen rienk besloot om met vrouw en kinderen te emigreren naar groningen en meester te worden op de mavo in onstwedde.
EWexpress5lizband710 als fervente bluegrassmuzikanten organiseerde de familie janssen om de haverklap huiskamerconcertjes. vele artiesten uit binnen- en buitenland passeerden de revue. deze overvloed aan muziek heeft zijn sporen achtergelaten bij liz. haar dna is er door bepaald. met haar bands close to home en janis mccoury & the wall of sound toert ze langs de podia, ze wil niets liever.

de huiskamerconcertjes zijn onlosmakend aan liz blijven kleven, al die grote muzikanten die haar kinderleventje zo hebben bepaalt, als inspiratie maar ook als barricade, ga er maar staan naast al die rasmuzikanten.
liz: 10 jaar geleden overleed mijn moeder, ik moet voor haar zingen dwong ik me, anders krijg ik spijt, dat was mijn eerste optreden…daarna kon ik alles aan.
https://www.facebook.com/pages/Het-Blauwe-Huis/169940976381416

zaterdag 1 juni is het dan weer zover, een huiskamerconcert. en niet de eerste de beste. amy gallatin & stillwaters hebben harpel onderdeel gemaakt van hun europese tour.
de groep komt uit het noordoosten van de verenigde staten en heeft zich gevormd rond de zang van amy gallatin. naast de beroemde dobro-speler roger williams bestaat de band uit williams’ zoon jd op mandoline en eric levenson op bas.
de band brengt bluegrass en akoestische countrymuziek en is echt een aanrader. naast de indrukwekkende duetten tussen amy gallatin en roger williams weet de band zich ondersteund door topmuzikanten. de huiselijke sfeer maakt dit concert zeer bijzonder. wees erbij, gebeurt zomaar in westerwolde op een doordeweekse zondag!
door de kleinschaligheid zijn de plaatsen beperkt het is verstandig om even te bellen en te reserveren, vol is vol!
http://www.amygallatin.com/index.htm

in my humble opinion, amy gallatin & stillwaters rate right up there with the best of the best. amy has a wonderfully expressive voice, a lively stage presence, and the band is absolutely first-rate. resophonic guitarist roger williams is a master of his instrument, and his son, jd williams, plays mandolinas well as any of the young firebrand musicians now attracting national attention. i highly recommend amy gallatin & stillwaters to any venue owner, concert or festival promoter; and to any music fan who enjoys a top-quality concert experience. larry hoyt – host of common threads – ware – syracuse

amy gallatin & stillwaters, huiskamerconcert
molenkampweg 5, harpel
zondag 1 juni, aanvang 20.00 uur, toegang € 15,00.
reserveren 06 133 711 69

%d bloggers liken dit: