express no10: tipjes van de sluier 8

EWbrl3front710

eclectisch moest het worden, na een jaar voorbereiding waarbij het internet onze trouwste vriend was, duidde marjan de koers die we gaan varen. zoals een ambachtsman zijn klus overziet alvorens hij zijn eerste spijker slaat, zo weet ook zij feilloos waar ze gaat eindigen. ons eerste clubhuis aan de haven van winschoten toont een fusion van stijlen en verbeeld de verbinding die we zo graag zien.

serveren van warme snert tijdens de adrillen, het is even wennen maar een intensere samenwerking op lokaal niveau kun je je nauwelijks voorstellen.

nog steeds onwennig en vaak ook wat verlegen ondergaan we wat is ingezet, digitale nieuwsbrieven zijn, hoe informatief ook, toch platte instrumenten. eerlijk gezegd waren we er ook wel aan toe, aan contact, aan het uitrollen van gedachtengoed. cittaslow langs het spoor van ol graitje richting ter apel…..

en contact is er, de politiek, de kunstenaars en haar liefhebbers… het raakt, kunnen we stellen. de reacties zijn zowel divers als verrassend en dat mag, sterker nog; graag zelfs.

de middelen zijn nihil, maar dat geeft juist de voeding waardoor een ziel van zo’n omgeving kan groeien, nu al zijn de contouren zichtbaar, lampenkappen worden door kunstenaars omgetoverd tot ware kunstwerken. kale muren geven nu een prachtige presentatie van wat kunst in westerwolde doet, ruim 30 schilderijen zijn al in bruikleen afgestaan en maken dat deze ambassade druipt, overloopt van kleuren en fantasieën. we zijn oprecht geraakt.

EWbl3express10wandhilde710

de stichting tramwerkplaats is en blijft de geestelijk vader van de theaterzaal, maar we zullen de samenwerking niet schuwen. een nieuwe fase is toegevoegd, een die inspireert dat voor zeker!

we gaan lekker eten maken, een toegankelijke, betaalbare keuken met een mediterraans knipoogje om de koude winter door te komen. er wordt zoveel mogelijk met biologische of op een andere goede manier geproduceerde producten gewerkt. het liefst uit de directe omgeving maar mooie ingrediënten elders uit de wereld schuwen we zeker niet.

alles wat een expeditie westerwolde-kampement zou moeten uitstralen vinden we hier, kunst en cultuur, theater, een brasserie met mooi eten, in het voorjaar misschien wel stadse-moes-tuinen en terrassen met zicht op een historische haven.

ik heb er zin in, tot ziens aan de havenkade west no3, winschoten,
een fijne maand,

leo janson, expeditieleider

%d bloggers liken dit: