express no11: tipjes van de sluier 10

EWexpresskop710

na de historische club ‘oud winschoten’ waren 500 bikers, de meeste 50+ en allemaal flink bestickerd en met kale koppen en lange paardenstaarten, vanuit de tramwerkplaats onze gasten. een benefietconcert t.b.v. ‘bikers against child abuse’ met ACDC, aerosmith en foreigner coverbands.
kunst, cultuur en mooi eten zijn onze drijfveren, wanhoop sloeg dus toe toen het tegendeel bewaarheid werd: ‘doe maar 100 munten’ en met een harde slag op de balie lag een briefje van 50 onder zijn handpalm…..
‘zoozoo, poehpoeh’ zei wilbert, de biker keek op, kuste hem op zijn voorhoofd en ze wensten elkaar een fijne avond…
high way to hell was het openingsnummer van de ACDC-tributeband, ik weet niet of de dominee die de volgende ochtend op hetzelfde podium de dienst leidde, er iets van heeft gemerkt.

EWbl3expressacdc710

daarna volgden prachtige avonden zich in rap tempo op met als hoogtepunten de borrels voor ondernemers uit de omgeving en die voor alle kunstenaars die prachtig werk hebben aangeleverd en bijdragen aan het succes van deze expeditie.

in deze express geen interviews, het ontbrak ons gewoon aan tijd. het optuigen van de brasserie en het zoeken naar de samenwerking binnen de tramwerkplaatsstructuur moest zorgvuldig gebeuren.

dankbaar maken we gebruik van de leemte die zich opende toen de winschoter filmliga besloot de tramwerkplaats de rug toe te keren. na de verbazing zagen we direct mogelijkheden. tula gaat de eerste film worden die we gaan vertonen in de tramwerkplaats en daarna, om de week, een fantastische film voor de echte liefhebber!

EWbl3filmtula355tula: een schitterende film over deze legendarische verzetsheld ten tijde van de slavernij in de caraiben, toos hagenaars maakte een beeld van deze held toen ze verbleef op curaçao. toos: ‘het verhaal speelde enorm in die tijd. het eiland gonsde ervan. op de televisie, radio en in de krant sprak men over tula en of hij wel of geen held was. ik vond hem een held. hij was een geweldig persoon die op een vredige wijze vocht voor vrijheid. de nederlandse regering heeft hem destijds niet begrepen en op gruwelijke wijze vermoord.’

maandag 8 december om 20.00 uur begint de film voorafgaand zal cornelis hagenaars een lezing geven over het leven van tula in relatie tot deze film waarin de hoofdrollen worden vertolkt door danny glover, jeroen krabbé, natale simpson, derek de lint, paul basely, oby abely en jeroen willems.

voor wie voor de film al in caraïbische sferen wil komen; onze chef zal deze avond antilliaans koken. vanaf 18.00 uur ben je welkom, wel graag van te voren even reserveren: 0597 434 885.

naast een gezellige kerstshow de 18e en op 28 december een lekker swingfeest in de tramwerkplaats (zie ook de agenda) organiseren we op oudejaarsavond in onze brasserie lijn3 een relaxed feest, gezellig samen het jaar uit gaan. een welkomstcocktail, mooie hapjes en een goed glas wijn en lekkere muziek waar, als de zin er is, op gedanst kan worden….kortom; jullie zijn van harte uitgenodigd om je hiervoor in te schrijven. de kosten zijn € 15,00 pp. de drankjes buiten de welkomstcocktail zijn voor eigen rekening. de hapjes zijn van het huis.
wees er snel bij want de animo is groot en de plaatsen beperkt. inschrijven: https://expeditiewesterwolde.com/2014/11/10/happarty/ of bel of mail ons: 0597 434 885, tramwerkplaatslijn3@xs4all.nl

een fijne maand,
leo janson, expeditieleider

%d bloggers liken dit: