express no48: leo: een tipje van de sluier no45

de uitvinding van de pen maakte niet iedereen een schrijver. zo ook mijn bebaarde zonen geen wijsgeren. baarden komen uit het oosten, ze doen ertoe. ze stralen wijsheid en aanzien. de hipsters van nu hebben deze mythe verkwanseld aan een schoonheidsideaal.


bezinner pier giorgio oliveti, het gezichtshaar van cittaslow internationaal, voegde zich met een aards gemak tussen de kruisheren van weleer. de baarden deden er weer toe. het ideaal werd verwoord in het klooster van ter apel. de luisteraars dachten; een mooi instrument…wat kan ik hiermee?

geïnspireerd ging de expeditie westerwolde op avontuur. een barre tocht langs oorden als het veendiep en laude. alleen de littekens bleven om het verhaal te sterken. de geëigende paden lieten we voor wat het was. eigenwijs, drammerig en dominant kenmerkte ons arsenaal. we wilden niemand de kans geven er met de beoogde kwaliteit vandoor te gaan.

mestbassins, megastallen en enorme zonneparken, rekwisieten tussen de coulisses van het landschap verbeelden de ongeïnteresseerdheid in een leven van langzame haast. zowel de politiek als de westerwolder zien het gedachtengoed als een middel en niet als een doel, ik wens de politiek veel baard.

fijne maand,
leo Janson, expeditieleider

%d bloggers liken dit: