express no40: leo: een tipje van de sluier no37

de hond, de haas en de kiekendief

met de verkiezingen achter en de lente voor ons fiets ik bij mij achteruit richting stobke.
vol op de pedalen, de hond speelt met mij zoals straks de haas haar zal dollen. een hoog verzet door los zand. met rechts duinen uit de ijstijd en links voormalige heidevelden nu verakkerd, geraakt de kop niet leeg.

het is niet meer dan een plaatje, een landkaart met daarop gebeiteld een verdeling van stemmend nederland. toegestuurd, twee maal zelfs, door vrienden die dat nodig achten

ik detecteer nóg een grijs gebied, vast antropologisch verklaarbaar. parkstad limburg. als je nederland rechtop zet en vouwt van castricum naar winterswijk vleit kerkrade zich over vlagtwedde. het doet nergens toe.

lentezon vecht zich door kruinen van bomen, de witte stuit van een blauwe kiekendief boven een es neemt de zorg niet weg, het is geen groot verdriet maar wel een dat blijft bengelen. ik probeer het te begrijpen en misschien ook wat te relativeren nu blijkt dat onze cittaslowgemeente overwegend PVV heeft gestemd. maar het lukt niet, het stoort op enige manier.
tis gewoon klote.

maak honderd euro over op 555, misschien helpt het.

fijne maand,
leo janson, expeditieleider

%d bloggers liken dit: