express no38: leo: een tipje van de sluier no34

ewexpress38wwoldelandschap710

geloof hoop en liefde

vol overgave, geheel niet misbruikt, begon mijn schoolse bestaan met het dagelijks lof, bidden kon ik als geen ander. onweerstaanbaar was de drang om buitenkerks over grenzen te gaan. ‘hoe haal je het in je zotte kop’ was een veel gehoorde reactie op mijn escapades. biechten gaf licht en lucht in deze naar spanning hunkerende kinderziel.

we leven in een van de rijkste landen ter wereld, overvolle schappen in de winkels strooien zand in onze ogen, we realiseren ons onvoldoende dat dit eindig is, een prijzenoorlog in de supermarkten is het spel van de allerrijksten en staat haaks op elke realiteit, voor 1 kilo rundvlees is 15.000 liter water nodig.

ik sprak met jan, een missionaris die in brazilië verliefd werd en daardoor geen pastoor meer mocht zijn, mystiek en haar mystici waren vaak onderwerp. weet je, preekte hij: als je een beeld maakt snij je alleen maar het overtollige hout weg dat het beeld verborgen houdt.

westerwolde geeft de kalmte in mijn nog steeds onrustige hoofd, kattenkwaad maakt plaats voor een bijna permanente stroom aan ongeleide gedachten. deze natuur en haar mensen stellen mij gerust en maken dat ik senang de dingen doe die ik doe. ondanks dat megastallen en torenhoge molens dit zicht soms bederven.

mooie maand,
leo janson, expeditieleider

%d bloggers liken dit: