express no32: leo: een tipje van de sluier no28

⁃ hoi pap
⁃ dag jongen, hoe is het?
⁃ ja, gaat wel goed, heb net een vakantie geboekt
⁃ oh, mooi, wat is het geworden ?
⁃ delhi
⁃ ……delhi…. super joh, met wie ga je?
⁃ alleen
⁃ oh

vorig jaar nog 2 weken ondersteboven in chersonissos klimt hij nu 4500 meter omhoog de himalaya in. reizen verandert je, schreef mijn vriend anthony bourdain na een van zijn vele culinaire ontdekkingsreizen op zoek naar authentieke smaken, sferen en rituelen.
vaderlijke trots en oprechte bezorgdheid vechten een ongelijke strijd. alles is perceptie, zoals de kleur in dadelsiroop verandert wanneer je haar uitschenkt van donker goud in diep terra oranje.

nationaal park westerwolde onder een sluier van het keurmerk cittaslow is voor mij het ultieme samengaan.

de inschrijving voor de publieksverkiezing van het mooiste natuurgebied van nederland is sinds 2 mei geopend. tot 15 september kunnen er plannen worden ingediend voor een natuurgebied dat kan uitgroeien tot park van (inter)nationale allure. een vakjury onder leiding van prof. mr. pieter van vollenhoven bekijkt welke inzendingen voldoen aan de criteria. staatssecretaris martijn van dam van economische zaken legt de plannen vervolgens voor aan het nederlandse publiek. in oktober mag het publiek zijn stem uitbrengen. de drie natuurgebieden met de meeste stemmen worden de komende jaren ontwikkeld, en in binnen- en buitenland gepromoot als iconen van de nederlandse natuur (bron: http://www.nbtc.nl – holland marketing)

wie pakt het op? de stichtingen expeditie westerwolde en promotie westerwolde doen mee!

‘op het dak van de wereld’ voel ik me als ik vanuit de uitkijktoren op 6 meter hoogte neerkijk over ter wupping, al 20 jaar raak ik elke ochtend weer in vervoering van dit veranderende natuurschouwspel. met de hond vooruit loop ik terug naar huis waar een kop koffie en een krantje wachten. iets anders dan met een sherpa op grote hoogte door ijle lucht over smalle paadjes langs diepe ravijnen, bedenk ik me, de trots op het kind overwint. bezorgdheid blijkt een sportieve verliezer.

in de oude melkfabriek laude bij sellingen gaan we een circus optuigen dat onomstotelijk laat zien hoe je in gezamenlijkheid kunt ‘werken’ aan een prettige leefomgeving, cittaslow! we zoeken ondernemers die het decor willen vormen van een westerwoldse gastronomie. we willen in gesprek met ambachtslieden zoals kaas- en ijsmakers, verkopers van streekproducten, een bakker of een worstenmaker of iemand die een restaurant wil beginnen, een koffie- en theeschenkerij, een wijnboer of een meubelmaker …. kortom we zoeken reuring en spektakel, maar ook een gezond businessmodel. kom praten, stuur een mail met je verhaal naar info@expeditiewesterwolde.com

fijne maand,
leo janson, expeditieleider

%d bloggers liken dit: