express no28: leo: een tipje van de sluier no25

EWexpress28annechienleontien710

hink, stap, sprong

de nieuwe rubriek ‘kokeleko’ spreek je uit zoals een haan kukelt. een digitaal podium zonder poeha, kokeleko, waar je je hart kunt luchten.

in zoeterwoude hadden we vroeger een kierenkijker, dat was iemand die piegte, mijn toenmalige dorpsgenoten weten meteen wie en wat dit is, in het duister door de kieren van gordijnen kijken naar mensen die zich onbespied wanen.

zo ook het journaal, waar de ogen van tout nederland de stiletto’s mogen waarnemen, de uitzendingen van 8 uur, na sacha is het nooit meer goed gekomen. aangetoond werd dat mannen sinds haar opvolgster niets meekrijgen van de eerste minuten journaal, bij mij thuis kijkt niemand er van op als ik na ‘nog een fijne avond’ ‘dag annechien’ mompel.

nederland moet stoppen met het uitzenden van webcambeelden in vogelnesten. naar je buurvrouw kijk je niet met de verrekijker, dus waarom zou je wel stiekem de godganse dag naar binnen mogen gluren in een vogelnestje? ook dieren hebben recht op privacy! sprak midas bij de start van de lente waarin op initiatief van vogelbescherming nederland opnieuw kan worden geloerd naar het gezinsleven van de vogels.

voyeurisme voelde ik ook bij leontien. goed voorbereid met vragen over commissariaten van de koning, megastallen in westerwolde en europese ambities wilde ik voor de eerste kokeleko een hit scoren, de burgemeester vakkundig fileren, na een half uur hadden we het over de kinderen en spruitjes. en keken we door de vitrage neer op twee bruiden omringd door blijde mensen.

er waaide een carrière als onderzoekjournalist weg door een kier, over het balkon waarop ooit burgemeester fredrik roessingh, burgemeester van vlagt- én onstwedde, tijdens koningsdag ter ere van de koning het volk toesprak.

fijne maand,
leo janson, expeditieleider

%d bloggers liken dit: