express no26: wilbert: in de schijnwerper: monique blaak

EWexpress26moniqueblaak720

wie af en toe scrolt over de website van expeditie westerwolde komt dan vanzelf langs een kleurrijk doek van kunstenares monique blaak. wie doorklikt komt terecht in de wereld van monique. een website om eens rustig voor te gaan zitten om er vervolgens heel erg blij van te worden.

misschien heeft het met haar jeugdjaren in afrika te maken. monique blaak denkt in kleuren. droomt zelfs in kleuren. monique blaak is kleur.
geel, rood en oranje vormen een favoriete kleurcombinatie die associaties oproept met haar kindertijd in siërra leone, nigeria en kameroen.
monique, dochter van een landbouwkundig ingenieur, groeide in alle vrijheid op in west-afrika. dat verlangen naar vrijheid bracht haar in een latere levensfase naar het natuurgebied rondom sellingen. hier leeft en werkt monique in haar atelier aan huis.

het krachtige kleurgebruik en de bijzondere structuren zijn kenmerkend voor haar schilderijen. de kleuren van west-afrika komen bewust maar vaak ook intuïtief bij elkaar in organische vormen.
vanuit kleur ontstaan de vormen op het doek. kleur is het belangrijkste uitgangspunt van haar schilderijen voor zowel abstract als figuratief werk.

naast dat monique zelf schildert in haar atelier geeft ze ook veelvuldig schildercursussen en workshops. doeken van haar cursisten zijn op haar website als greep van de week te bewonderen.

ook is monique initiatiefneemster van de kunstroute tijdens beide pinksterdagen in sellingen zuid en neemt ze deel aan de werkgroep van het schildersfestival montmartre in sellingen dat dit jaar op 11 juli plaats vindt.

monique exposeert het hele jaar op diverse locaties en in galeries, bijvoorbeeld op dit moment in MOW in bellingwolde. Ook in de formatie buurvrouw & buurvrouw, met de werkelijk wonderlijke werken van haar collega vilma van den berg.

http://www.moniqueblaak.nl

%d bloggers liken dit: