express no23: leo: een tipje van de sluier no21

EWexpress23spooky710

geschiedkundigen betwisten het, maar kaarten uit 1700 tonen het aan, Westerwolde rolde zich uit van het uiterste noorden bij Bad Nieuweschans tot en met Roswinkel in het zuiden. na de gemeentelijke hereniging dient zich de volgende klus zich aan, ruilen!

gemeente Westerwolde vraagt aan Stadskanaal; mag ik van jou, van de esdorpen ‘Onstwedde’…. mag ik dan van jou, antwoord Stadskanaal, van de zandkoppen….uhhh…. ‘Zandberg’. lijkt me geen eenvoudige klus, maar goed, dat riepen ze bij de herindelingsonderhandelingen ook en zie wat er van gekomen is, de gemeente Westerwolde een feit!

een bonte wereld waarin ook Westerwolde vermengd raakt met nieuwe invloeden. niet alleen de wijsheid komt uit het oosten, ook de schoonheid. heeft u het gezien, die prachtige Syrische ogen? al die meisjes die gaan huwen met onze zonen. de lucht van varkens maakt plaats voor die van mirre.

iedereen is van de wereld en de wereld is van iedereen zong Thé Lau. als inwoner van het gehuchtje Höfte betaal ik gemeentelijke heffingen aan Stadskanaal, doe ik boodschappen in Oude Pekela en verdien ik een paar centen in Winschoten. grenzen zijn er om te overschrijden.

aardse beslommeringen die vanuit een kosmisch perspectief tot bijna nul gereduceerd kunnen worden. als ik dit schrijf staat Spooky (TB 145) op het punt met een snelheid van 35 km per seconde langs de aarde te razen, een planetoïde die nog maar drie weken geleden ontdekt werd. ik stel voor om in plaats van met de tong tussen de tanden dreigbrieven te schrijven tegen de komst van asielzoekers elke nacht tien minuten naar de sterrenhemel te kijken en je te realiseren dat we niets zijn ….

fijne maand,
leo janson, expeditieleider

%d bloggers liken dit: