film: tula, maandag 8 december 20.00 uur in tramwerkplaats

dankbaar maken we gebruik van de leemte die zich opende toen de winschoter filmliga besloot de tramwerkplaats de rug toe te keren. na de verbazing zagen we direct mogelijkheden. tula gaat de eerste film worden die we gaan vertonen in de tramwerkplaats en daarna, om de week, een fantastische film voor de echte liefhebber!

tula: een schitterende film over deze legendarische verzetsheld ten tijde van de slavernij in de caraiben, toos hagenaars maakte een beeld van deze held toen ze verbleef op curaçao. toos: ‘het verhaal speelde enorm in die tijd. het eiland gonsde ervan. op de televisie, radio en in de krant sprak men over tula en of hij wel of geen held was. ik vond hem een held. hij was een geweldig persoon die op een vredige wijze vocht voor vrijheid. de nederlandse regering heeft hem destijds niet begrepen en op gruwelijke wijze vermoord.’
de trailer van de film vind je hier.

maandag 8 december om 20.00 uur begint de film. voorafgaand zal cornelis hagenaars een lezing geven over het leven van tula in relatie tot deze film waarin de hoofdrollen worden vertolkt door danny glover, jeroen krabbé, natale simpson, derek de lint, paul basely, oby abely en jeroen willems.

voor wie voor de film al in caraïbische sferen wil komen; onze chef zal deze avond antilliaans koken. vanaf 18.00 uur ben je welkom, wel graag van te voren even reserveren: 0597 434 885.