film in de twp: maandag 26 januari: philomena

EWbl3filmphilomena710

philomena:
2013, regisseur stephen frears, met judi dench en steve coogan, prachtig en toch ook komisch drama:

philomena lee, Ierland, raakt als tiener in 1952 zwanger. ze wordt naar een klooster gestuurd om daar haar kind te baren en ter adoptie af te staan. philomena gaat de daaropvolgende 50 jaar op zoek naar haar zoon. wanneer ze martin sixsmith, een vermoeide, cynische journalist ontmoet vertrekken ze samen naar amerika op zoek naar haar verloren zoon. het script is gebaseerd op een waargebeurd verhaal.
de film ontving in 2014 drie golden globe awards, een bafta award, vier academy award-nominaties en de 2e plaats op het filmfestival van toronto alsmede 9 prijzen op het filmfestival van venetië in 2013.

het diner: vooraf kan er vanaf 18.00 uur Iers gegeten worden! surprise, surprise.
graag hiervoor reserveren: 0597 434 885 of tramwerkplaatslijn3@xs4all.nl of in de brasserie zelf natuurlijk.

de trailer is hier te vinden: